Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013


Προκηρύχθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για την υλοποίηση της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου 2013 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ.

Προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 28η Μαΐου 2013.

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, για διάστημα 27 ετών. Το έργο θα διαχειρίζεται περίπου150 χιλ.τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του 40-60% του κόστους του έργου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ταχύτητα των διαδικασιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος με παρεμβάσεις επωφελείς και για την ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής διοίκησης. Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση απορριμμάτων στην χώρα μας».

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για άλλα 10 έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες η προκήρυξη του έργου της Κέρκυρας.

Πηγή: http://www.mindev.gov.gr/?p=10457

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ.  Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.3% Greece
United States 9.5% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.8% Germany
Turkey 0.5% Turkey
Romania 0.4% Romania
France 0.2% France
Netherlands 0.2% Netherlands
Austria 0.1% Austria
Σύνολο:  128  χώρες

500108

Σήμερα:4
Εχθές:22
Στην εβδομάδα:65
Πριν μια εβδομάδα:86
Στο μήνα:355
Πριν ένα μήνα:408

Friday the 29th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins