Ενημερωτικό Πρόγραμμα της Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο»

Ενημερωτικό Πρόγραμμα της Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο»

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013
 
Ενημερωτικό Πρόγραμμα της Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο»

Μια δυναμική εκπαιδευτική δράση υλοποιεί από τον Φεβρουάριο του 2013 η Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια της χώρας, σε μια προσπάθεια εμπέδωσης του θεσμού του Εθνικού Κτηματολογίου από τις νεότερες γενιές.

Πρόκειται για το ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων με κεντρικό μήνυμα «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο», με το οποίο η Κτηματολόγιο ΑΕ για πρώτη φορά απευθύνεται, πέρα από τους δικαιούχους ακίνητης περιουσίας, στους μελλοντικούς χρήστες του θεσμού, τους νέους. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις Α΄και Β΄τάξεις του Λυκείου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/ Τμήμα Προγραμμάτων Σπουδών).  

Μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για τους μαθητές, διαδικαστική παρουσίαση αναδεικνύονται τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου για τον πολίτη και τη χώρα, έτσι ώστε:

§  να ξέρουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

§  να αξιοποιούμε την περιουσία μας ελεύθερα και νόμιμα

§  να σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων

§  να σεβόμαστε τα δικαιώματα που ανήκουν σε όλους

Ειδικότερα, η παρουσίαση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

§  Τι είναι το Εθνικό Κτηματολόγιο (ακίνητη περιουσία, συστήματα καταγραφής γης)

§  Πως γίνεται η κτηματογράφηση (τί χρειάζεται για να δηλώσει κάποιος το ακίνητό του, πώς εντοπίζεται ένα ακίνητο σε χάρτη)

§  Εθνικό Κτηματολόγιο και Περιβάλλον (δασικοί χάρτες, χάραξη αιγιαλών)

§  Εθνικό Κτηματολόγιο και επαγγελματικός προσανατολισμός

Το κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι: «Το Κτηματολόγιο είναι μια θεσμική μεταρρύθμιση που αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δικαιούχους ακίνητης περιουσίας, γιατί, ταυτόχρονα με την ιδιωτική περιουσία, καταγράφει και προστατεύει τη δημόσια γη, τα δάση και τους αιγιαλούς της χώρας μας».

Οι νέοι, λόγω της μεγάλης εξοικείωσής τους με την τεχνολογία, στην οποία στηρίζεται το Κτηματολόγιο, είναι αντικειμενικά οι καλύτεροι δέκτες των αλλαγών που φέρνει αυτή η θεσμική μεταρρύθμιση. Ευρύτερος στόχος μας είναι μέσα από την επικοινωνία μας με τους νέους ανθρώπους, που είναι δίαυλοι διάδοσης πληροφοριών, το Κτηματολόγιο να «γίνει κτήμα» όλης της κοινωνίας, έτσι ώστε στα επόμενα (και τελευταία) προγράμματα κτηματογράφησης, που θα προκηρυχθούν άμεσα και αφορούν όλη την υπόλοιπη χώρα, να προσέλθουν όλοι οι δικαιούχοι καλά ενημερωμένοι και πλέον εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες της κτηματογράφησης. Έτσι, θα έχουμε σύντομα ένα ποιοτικό και ασφαλές Κτηματολόγιο, το οποίο θα μπορέσει επιτέλους να αποδώσει τα οφέλη του στην κοινωνία.

Οι πρώτες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη σε τρία Επαγγελματικά Λύκεια (1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου, 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου και 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών) και το 42ο Γενικό Λύκειο Αθηνών στην Πλατεία Βάθη και, σύμφωνα με τις απαντήσεις των μαθητών στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν, είχαν σημαντική επιτυχία, καθώς κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Συγκεκριμένα, η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών πιστεύει ότι τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου είναι πολύ σημαντικά και ότι το έργο είναι απαραίτητο για τη χώρα και τους πολίτες. Είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών δηλώνει πρόθυμο να μιλήσει σε γονείς και φίλους για αυτά που έμαθε για το έργο και να υποστηρίξει την ανάγκη ανάπτυξης του Εθνικού Κτηματολογίου.

Συμμετοχή στο ενημερωτικό πρόγραμμα

Η παρουσίαση (διάρκειας μίας διδακτικής ώρας) πραγματοποιείται από στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ και οργανώνεται μετά από πρόσκληση των σχολείων.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος (Ιανουάριος-Ιούνιος 2013), οι επισκέψεις αφορούν Λύκεια της Αττικής, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2013  προγραμματίζεται η επέκταση του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παρουσίαση οι Διευθυντές και οι Καθηγητές των σχολείων μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων : 210 65 05 725 -726 ή να αποστέλλουν μήνυμα στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναδημοσίευση από www.ktimatologio.gr

 

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ.  Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.3% Greece
United States 9.5% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.8% Germany
Turkey 0.5% Turkey
Romania 0.4% Romania
France 0.2% France
Netherlands 0.2% Netherlands
Austria 0.1% Austria
Σύνολο:  128  χώρες

500860

Σήμερα:3
Εχθές:15
Στην εβδομάδα:145
Πριν μια εβδομάδα:111
Στο μήνα:319
Πριν ένα μήνα:420

Sunday the 19th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins