Δηλώσεις του προέδρου ΤΕΕ για το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Δηλώσεις του προέδρου ΤΕΕ για το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013
 
«Δίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις στους πολίτες και αυτό είναι σε θετική κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης για τα αυθαίρετα, ενώ επιφυλάχθηκε να υπάρξει ολοκληρωμένη τοποθέτηση του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ από το ΤΕΕ, αφού γίνει πρώτα αναλυτική μελέτη και επεξεργασία του.
Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «για την αυθαίρετη δόμηση πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα μηχανισμοί έλεγχου», ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου, που αποτελεί πρόταση του ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «η ταυτότητα του κτιρίου είναι για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και των κατασκευών και δεν πρέπει να γίνει μελλοντικός μηχανισμός νέου εκφυλισμού» Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέδειξε ακόμη τη σημασία έγκυρων στοιχείων για τον έλεγχο της νέας γενιάς αυθαιρέτων και κατήγγειλε ότι «η προμήθεια κατάλληλης κάμερας για αεροφωτογραφίες δεν εγκρίθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ, παρότι η προμήθεια θα χρηματοδοτούνταν στο σύνολο της από το ΕΣΠΑ και θα διασφάλιζε φθηνές ετήσιες αεροφωτογραφίες».
 
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ακόμη ότι δεν πρέπει να ελαστικοποιηθεί περαιτέρω η ένταξη νέων αυθαιρέτων κατασκευών χωρίς ελέγχους για το μέγεθος τους και τους χαρακτηρισμούς των περιοχών που ανήκουν, με κυρίως χρονική κατηγοριοποίηση του αυθαιρέτου και όχι με κατηγοριοποίηση των πολεοδομικών υπερβάσεων και να δίνονται γενικά κίνητρα και όχι επιλεκτικά για συγκεκριμένες ευνοημένες κατηγορίες δραστηριοτήτων, για περαιτέρω νομιμοποίηση νέων αυθαιρέτων, όπως ξενοδοχεία και κυρίως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες». Ο Χρ. Σπίρτζης ζήτησε ακόμη «να σταματήσει ο προσανατολισμός της εισπρακτικής πολιτικής αντί της πολεοδομικής και χωροταξικής διάστασης και της περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε να μην υπάρξουν θέματα τήρησης των Συνταγματικών επιταγών». Επίσης «να υιοθετηθεί η αναπτυξιακή διάσταση, στο πλαίσιο επίσης της τήρησης των Συνταγματικών επιταγών, δηλαδή της τήρησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου», τονίζοντας ότι «τα έσοδα του πράσινου ταμείου δεν δίνονται για τις δράσεις που προβλέφθηκαν». Ακόμη ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι πρέπει να περιληφθούν στο νέο νομοσχέδιο προτάσεις αναπτυξιακών κινήτρων, όπως ο συμψηφισμός των προστίμων με δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, που θα αποτελούσαν ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό κίνητρο για τους πολίτες».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ.  Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.3% Greece
United States 9.5% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.8% Germany
Turkey 0.5% Turkey
Romania 0.4% Romania
France 0.2% France
Netherlands 0.2% Netherlands
Austria 0.1% Austria
Σύνολο:  128  χώρες

500859

Σήμερα:2
Εχθές:15
Στην εβδομάδα:144
Πριν μια εβδομάδα:111
Στο μήνα:318
Πριν ένα μήνα:420

Sunday the 19th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins