Ανακοινώσεις ΥΠΕΚΑ, για Κτηματολόγιο, Αυθαίρετα, Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς

Ανακοινώσεις ΥΠΕΚΑ, για Κτηματολόγιο, Αυθαίρετα, Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ανακοινώσεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, τα αυθαίρετα το κτηματολόγιο και τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, όπου προανήγγειλε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ειδικότερα είπε:

-Για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς : «Εξετάζουμε τη δημιουργία και λειτουργία της «Τράπεζας Γης», δηλαδή ένα σύγχρονο θεσμό «Αγοράς Δικαιωμάτων Γης», μέσω του οποίου θα μπορεί, μεταξύ άλλων, ένας οικοδομικός συνεταιρισμός ή ένας φορέας ιδιωτικής πολεοδόμησης, να μεταφέρει συντελεστή δόμησης σε άλλη περιοχή. Στόχος είναι, εκτός των άλλων, να λυθούν
χρόνια προβλήματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Να προσελκύσουμε κεφάλαια στην ιδιωτική πολεοδόμηση, να δώσουμε ώθηση στον κλάδο της οικοδομής και να τονώσουμε την απασχόληση στον κλάδο».

-Για το Κτηματολόγιο : «Βασική κατεύθυνση είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος. Απλοποιούνται οι διαδικασίες και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών».

-Για το Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: «Εισάγονται ρυθμίσεις που αφορούν στη χωροθέτηση των επενδύσεων. Αναθεωρούνται και εξειδικεύονται τα 12 περιφερειακά πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, ώστε να εναρμονίζονται με το Γενικό, αλλά και με τα Ειδικά Πλαίσια».

-Για τα αυθαίρετα: « Οι αυθαιρεσίες κατηγοριοποιούνται με βάση τη βαρύτητα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, με στόχο κάποιες περιπτώσεις να οδηγηθούν σε οριστική λύση».

Πηγή: Newsletter TEE 19/4/2013

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο

Η εταιρεία ΤΟΠΟΓΡΑΦΩ Μ. Ι.Κ.Ε., προχώρησε στη δικτύωση και στην οργάνωση με εξωτερικούς συνεργαζόμενους μηχανικούς προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μηχανικού οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Για το κόστος και τις υπηρεισίες, που αφορούν και Κατοίκους Εξωτερικού  επιλέξτε εδώ.  Το ΤοπογραφΩ έχει δημιουργηθεί από μηχανικούς (βλ. διαχειριστής, συνεργάτες) με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που προχωρούν συνεχώς σε προσεκτική επιλογή συνεργατών μηχανικών με πολύ...

Εγγραφή στο Newsletter

Απαντήστε στο ακόλουθο πεδίο πόσο κάνει ένα + ένα = ?
Όνομα:
Email:

επισκέπτες

Greece 81.3% Greece
United States 9.5% United States
Cyprus 4.2% Cyprus
United Kingdom 1.5% United Kingdom
Germany 0.8% Germany
Turkey 0.5% Turkey
Romania 0.4% Romania
France 0.2% France
Netherlands 0.2% Netherlands
Austria 0.1% Austria
Σύνολο:  128  χώρες

500859

Σήμερα:2
Εχθές:15
Στην εβδομάδα:144
Πριν μια εβδομάδα:111
Στο μήνα:318
Πριν ένα μήνα:420

Sunday the 19th. | ΤοπογραφΩ - Τεχνικό Γραφείο | Joomla 3 Templates Joomlaskins